nieuws

Restaurants profiteren van Belgisch rookverbod

Restaurant

Restaurants in Zeeuws-Vlaanderen profiteren flink van het nieuwe rookverbod in België. Belgische gasten die in eigen land niet meer in restaurants mogen roken, gaan massaal de grens over om eetgelegenheden in Zeeuws-Vlaanderen te bezoeken.

Dat meldt de website van de regionale krant PZC. Zeeuwse restaurants hebben moeite hun glimlach te onderdrukken door de extra bezoeken uit België. ‘Wij zijn er blij mee, laat ze allemaal maar komen. We zetten ’s avonds de ramen wel open om de boel te luchten’, aldus gastvrouw Bianca van Bochove van restaurant ’t Vlasbloemeken uit Koewacht in op PZC.nl.

Voordeel

De Belgische gasten hebben het in de Nederlandse restaurants nagenoeg louter over het rookverbod in hun land. ‘Het is echt een hot issue, ze hebben het er allemaal over. Geeft helemaal niets. Tot nu toe hebben wij er voordeel van’, zegt Antoine Bergman van restaurant Napoleon in Hulst.

In België is sinds 1 januari een rookverbod in restaurants. In de eerste maand van het verbod zijn er flink wat controles uitgevoerd om te zien of restaurants het nieuwe beleid handhaven. Bij overtreding van de wet kunnen restaurateurs fikse boetes verwachten.

Zie ook:

Rookverbod Belgische restaurants

Restaurants profiteren van Belgisch rookverbod

Reageer op dit artikel