nieuws

De Gastronoom in Harlingen lid JRE

Restaurant

Restaurant De Gastronoom in Harlingen sluit aan bij restaurantclub Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Het Friese restaurant wordt gerund door Marco Poldervaart, die in 2007 de Gouden Koksmuts won.

De Gastronoom in Harlingen lid JRE

De aansluiting van De Gastronoom bij de JRE wordt gemeld door bestuurslid Peter Gast van JRE Nederland. Waarschijnlijk sluiten er op korte termijn nog meer restaurants aan, liet Gast maandagavond tijdens de Nacht van GaultMillau weten.

De Gastronoom van Marco Poldervaart behoort met een notering in de top-100 van Lekker vorig jaar tot de betere restaurants van het noorden van het land. Eigenaar Marco Poldervaart staat bekend als een gedreven kok die regelmatig deelneemt aan wedstrijdkoken.

In 2007 won Poldervaart de Gouden Koksmuts op de Horecava in Amsterdam. Poldervaart is momenteel coach van Wim Klerks, die namens Nederland deelneemt aan de internationale topwedstrijd Bocuse d’Or in het Franse Lyon begin volgend jaar.

Reageer op dit artikel