nieuws

Dennis Kuipers kookt nu eigen ster

Restaurant

Dennis Kuipers heeft hem te pakken. Een eigen ster. Na zijn loopbaan bij Vermeer en La Rive startte hij in 2006 als chef bij het huidige Vinkeles. Michelin beloonde zijn inzet met een eigen ster. ‘Alsof ik de hoofdprijs heb gewonnen.

Dennis Kuipers kookt nu eigen ster

Zijn voormalige chef Edwin Kats belde hem wakker met het goede nieuws. ‘Geweldig ja. Ik voel me alsof ik de hoofdprijs heb gewonnen. Echt super. Je hebt er zo hard voor gewerkt.’

Kuipers beschrijft een emotionele ochtend. ‘In het gesprek met m’n moeder kreeg ik het even te kwaad. En alle reacties van collega’s. Echt, hierdoor krijg je zo het gevoel dat het ons ook echt gegund is. Heel leuk! Het is maar goed dat ik mezelf heb vrijgeroosterd.’

Eerste ster voor team

De internationale erkenning van Michelin vindt Kuipers met name voor zijn team ook een belangrijke opsteker. ‘Ze staan zes dagen in de week voor het restaurant klaar. Als dat zo beloond wordt, is dat een kroon op je werk. Het is voor allemaal hun eerste ster, dus dat is extra bijzonder.’

Hotel The Dylan

Naast de eigen roem, denkt Kuipers dat de bekroning van Michelin ook belangrijk is voor de eigenaar van Hotel The Dylan in Amsterdam waar Vinkeles onderdeel van uitmaakt. ‘Zij hebben toch enorm in ons geïnvesteerd en zien daar nu ook de resultaten van. Geweldig.’

Beluister hier de reactie van Dennis Kuipers:


Beluister hier de reactie van Dennis Kuipers:


Bekijk hier de Michelinsterrenoverzichten:

» Nieuwe Michelinsterren 2010

» Vervallen Michelinsterren 2010

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2010

Reageer op dit artikel