nieuws

Jonnie en Thérèse Boer helemaal ondersteboven van sternieuws

Restaurant

Jonnie en Thérèse Boer zijn helemaal ondersteboven van het nieuws dat hun restaurant Librije’s Zusje een tweede Michelinster heeft gekregen. ‘We zijn in Amsterdam en zaten een beetje achter internet en Twitter. En dan ineens zie je dit. We dachten; wat gebeurt er nu.

Jonnie en Thérèse Boer helemaal ondersteboven van sternieuws

Vanuit Amsterdam, waar vandaag de Alliance-jaarvergadering is , laat Jonnie Boer weten geen enkele rekening te hebben gehouden met dit nieuws. ‘Ik weet dat we het goed doen, maar ik had verwacht dat er iets zou gebeuren bij Hans (Hans van Wolde, red.) of InterScaldes. Jeetje zeg, dan gebeurt het bij ons’.

Voor Librije betekent de jongste bekroning van Michelin dat het totaal aantal sterren nu op vijf uitkomt. Jonnie Boer: ‘Hahahaha. Vijf sterren. Alwin Leemhuis en Nico Bouter staan in Zusje. Maik (Maik Kuipers, red.) en ik ondersteunen ze. De producten en gerechten verschillen van De Librije maar de basis van de keuken in Zusje in hetzelfde. Zusje profiteert heel mooi van de kennis en vaardigheden van ons team’.

Thérèse Boer kan het een kwartier na het nieuws nog maar amper geloven. ‘We zitten in Amsterdam op de hotelkamer een beetje achter internet en Twitter. Zien we ineens dit nieuws. Wat gebeurt hier allemaal, dachten we. Iedereen is in de ban van een eventuele nieuwe derde ster en dan gebeurt dit’.

Het liefst rijden De Boertjes in noodgang naar Zwolle om de extra ster te vieren met hun personeel, maar een vergadering van Alliance wacht vandaag. Jonnie Boer: ‘Ik heb gisteravond een lekker glas gedronken, dus val met de vergadering wel lekker in slaap. Kunnen we het vanavond lekker vieren met ons personeel’.