nieuws

Jamie Oliver heeft hekel aan voedselgiganten

Restaurant

De wereldwijde voedselindustrie wordt beheerst door twaalf bedrijven. Ze bekijken de wereld door een bril die op kortetermijnwinst is gericht. Dat zegt Jamie Oliver, om er aan toe te voegen: ‘ik heb een hekel aan die bedrijven’.

Jamie Oliver heeft hekel aan voedselgiganten

In een interview in het Financieel Dagblad hekelt Oliver de belangen die spelen in de wereldwijde voedselindustrie.

De belangen die in de voedselindustrie spelen, stemmen Oliver niet vrolijk. ‘Daardoor is het mogelijk dat pizza in de VS als een groente wordt beschouwd. En frietjes ook. De hele evolutie van de voedselindustrie is afhankelijk van dit soort belangen’.

Oliver vervolgt: ‘Ik snap ook wel dat passie niet alles is. De helft van alle chef-koks gaat failliet. Maar ik word er niet vrolijk van. En ik probeer er iets aan te doen. Met soms een beetje succes en soms minder. De VS zijn de meest belangrijke plek ter wereld om tegen gevestigde belangen aan te schoppen’.

Reageer op dit artikel