nieuws

Award voor tv-programma Wouter Klootwijk

Restaurant

Culinair journalist Wouter Klootwijk heeft op 10 juli de People and the Sea Award gekregen. Met name voor zijn televisieserie ‘Klootwijk aan zee’ kreeg hij de onderscheiding.

Award voor tv-programma Wouter Klootwijk

De award is een eervolle vermelding die door de Amsterdamse onderzoeksgroep MARE in samenwerking met het productschap Vis is toegekend voor het werk van een persoon die aspecten van maritieme vraagstukken begrijpelijk heeft gemaakt voor een groot publiek.

Klootwijk wordt met name voor zijn televisieserie ‘Klootwijk aan zee’ geroemd. ‘Een goed voorbeeld van het belichten van tal van visserijaspecten op deskundige wijze en zonder opsmuk’, schrijft de jury in haar persbericht. Niet alleen de informatie die de programmamaker overbrengt, wordt door de jury gewaardeerd.

‘Wouter Klootwijk verdient deze prijs omdat ‘Klootwijk aan Zee’ ook nog eens leuk is om naar te kijken. Mooie beelden met een humoristische insteek.’

Het is de eerste keer dat de award is toegekend. Klootwijk kreeg een kunstwerk uit handen van jurylid Marloes Kraan.

Het televisieprogramma ‘Klootwijk aan Zee’ is in drie seizoenen uitgezonden door de publieke omroep RVU. Daarin belichtte de journalist verschillende aspecten van visserij.

Reageer op dit artikel