nieuws

Best Gastronomy Award voor horecatoppers

Restaurant

Cees Helder, Sergio Herman, Jonnie Boer, Peter Koehn en Tonny Berentsen hebben een Best Gastrony Award ontvangen. De prijzen werden tijdens de Night of Gastronomy in het Okura Hotel in Amsterdam uitgereikt aan personen die voor de Nederlandse horeca toonaangevend of bepalend zijn of zich verdienstelijk hebben gemaakt.

Best Gastronomy Award voor horecatoppers

Cees Helder (m) kreeg de award, omdat hij de eerste driesterrenchef van Nederland was. Sergio Herman en Jonnie Boer, de huidige driesterrenchefs van Nederland, kregen de award (feitelijk) voor hun gehele oeuvre.

Herman, zelf afwezig vanwege een verblijf in Azië, liet zijn prijs in ontvangst nemen door souschef Nick Bril (tweede van links) en sommelier Benjamin de Buck (l). Wel liet de Zeeuwse sterrenchef per mail weten dat hij hoopt volgend jaar tijdens het gala te kunnen vieren dat Nederland een derde driesterrenrestaurant rijk is. ‘Wij verdienen die en zijn die ook waard.’

Peter Koehn (r) van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven is al 32 jaar onafgebroken ‘eigenaar’ van een Michelinster. Chef-kok Tonny Berentsen (derde van rechts) kreeg een award, omdat De Kromme Dissel in Heelsum al sinds 1971 in het bezit is van een Michelinster.

De jury bestond uit Bert de Boer (L’Exception Lenselink), Stan Huygens (Telegraaf), Carsten Klint (SVH), Dennis Martens (Schaap en Citroen Juweliers) en Martijn Krabbé (tv-presentator). De prijs is een speciaal Montblanc-horloge.

Reageer op dit artikel