nieuws

Burgemeester heeft lot Braakhekke’s Le Garage in handen

Restaurant

De spanning over de Amsterdamse horecazaken Le Garage en En Pluche van de bekende kok Joop Braakhekke is flink toegenomen. Binnen drie weken moet de burgemeester van Amsterdam besluiten of de bedrijven hun deuren moeten sluiten.

Burgemeester heeft lot Braakhekke’s Le Garage in handen

Dat meldt De Telegraaf. Al geruime tijd klaagt achterbuurman Rob IJssendijk over overlast bij de eetgelegenheden van Joop Braakhekke. IJssendijk vindt dat kookluchten en auto’s van gasten voor overlast zorgen in de buurt. Hij vindt dat de gemeente de vergunning moet intrekken en pas weer moet verstrekken wanneer Braakhekke aan de voorwaarden voldoet.

Hoorzitting
Dinsdag diende in het stadhuis een hoorzitting met als inzet de bakluchten en aircodecibellen van Le Garage en de aanpalende loungebar En Pluche. Volgens mr. J. Jarnoc van stadsdeel Zuid zijn er geen gronden om de vergunning te weigeren. De burgemeester zal binnenkort uitspraak doen.

Hoogovens
In een eerdere reactie sprak Braakhekke over pesterijen aan zijn adres. ‘Zeuren van iemand die op het platteland moet gaan wonen. Wat stinkt er hier? We branden de suiker op de crème brûlée, maar dat ruikt juist heerlijk. De afvoerpijpen gaan hoog de lucht in. Naast de Hoogovens wonen is volgens mij erger’, aldus Braakhekke in De Telegraaf van 21 september.

Zie ook:
Joop Braakhekke is grootste partyganger

Burgemeester heeft lot Braakhekke s Le Garage in handen

Reageer op dit artikel