nieuws

Cour du Nord wil na verhuizing tweede ster

Restaurant

Restaurant Cour du Nord op resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht heeft flinke ambities. Het restaurant wil graag een Michelinster erbij. Een verhuizing op het park en een volledig nieuw ingericht restaurant moet het fundament leggen voor culinaire ambities.

Cour du Nord wil na verhuizing tweede ster

Restaurant Cour du Nord is sinds kort gevestigd bij de ingang van het resort. Het receptiehuisje bij de ingang van het luxe resort onder de rook van Assen heeft plaats gemaakt voor het knus huisrestaurant. Er is voor meer dan een half miljoen geïnvesteerd in de herinrichting van het houten gebouw.

De strategische verplaatsing van het restaurant moet er voor zorgen dat meer gasten van buiten het resort komen eten. Tot voor kort zat Cour du Nord in het centraal gelegen grote gebouw. De restaurantruimte bleek te groot waardoor er regelmatig te veel lege stoelen waren.

Omar Dahak

Met de verhuizing naar een apart gebouw bij de ingang is tevens de capaciteit teruggebracht van vijftig naar dertig couverts. Daarnaast krijgt het restaurant een groot terras en is er een eigen parkeerplaats voor de deur.

‘We willen meer gasten van buiten het park trekken. Dit moet voor een beter ritme qua bezoekers zorgen. Voorheen waren we erg afhankelijk van pieken en dalen van de parkbezetting. Met een beter ritme door meer extern bezoek moet alles meer constant worden’, aldus executive chef Omar Dahak van Hof van Saksen.

Robert Kranenborg

Die constante bezetting vormt de basis voor flinke culinaire ambities op het Drentse platteland. Meesterkok Robert Kranenborg is sinds de opening drie jaar geleden betrokken bij de culinaire visie van Cour du Nord en is enthousiast over de nieuwe koers.

‘Hier is heel veel mogelijk. Door een beter ritme in de keuken en de inrichting van een lijnkeuken, wordt de kwaliteit van de brigade van Chef de Cuisine Marco Philips nog beter. Je weet nooit wat Michelin doet, maar een tweede ster is zeker reëel. Het zou uniek zijn, een restaurant met twee sterren op een park’, aldus Kranenborg.

Tot voor kort kwam 90 procent van de gasten van het resort zelf. Slechts 10 procent van de eters was afkomstig uit de omgeving. Deze verhouding moet met de verhuizing, de nieuwe inrichting en de introductie van de lunch verschuiven naar 80-20.

Tip

Bekijk Misset Horeca Live van 30 maart voor een videoverslag van het vernieuwde Cour du Nord. De foto’s vindt u hier.

Reageer op dit artikel