nieuws

Da Vinci brengt speciaal boek uit

Restaurant

Tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft ‘Proeven van Bekwaamheid Special Edition’ uitgebracht.

Da Vinci brengt speciaal boek uit

De nieuwe uitgave is verpakt in een speciale doos waarin ook de eerste editie van ‘Proeven van Bekwaamheid’ zit. Dit boek van Margo Reuten en Petro Kools van tweesterrenrestaurant Da Vinci verscheen in 2003.

In de nieuwe editie vertellen de SVH Meesterkok en SVH Meestergastheer wat ze hebben meegemaakt sinds de publicatie van hun eerste boek: een tweede Michelin-ster, uitbreiding van het restaurant en de toekenning van de titel ‘Sommelier van het Jaar’.

Spannend om te maken

Het concept van het nieuwe boek bestaat uit het beschrijven in woord en beeld van een dag in restaurant Da Vinci. Het boek begint bij de eerste voorbereidingen in de keuken en eindigt ’s avonds laat bij het klaarzetten van de tafels voor de volgende dag. Margo Reuten laat in een persbericht weten dat het spannend was om het boek te maken. ‘Alles moest in één keer goed, maar dat is voor ons natuurlijk altijd zo.’

Da Vinci doorgeven

Naast recepten, foto’s en een kijk achter de schermen heeft de publicatie nog een doel, zo geeft Reuten aan in het persbericht. ‘Via het boek willen we een stukje Da Vinci doorgeven. Zodat onze gasten ook thuis kunnen genieten van het Da Vinci-gevoel.’

Reageer op dit artikel