nieuws

De Lindenhof wint internationale Copa Jerez

Restaurant

Chef-kok Jarno Eggen en sommelier Cindy Borger van De Lindenhof in Giethoorn hebben in Spanje tweemaal goud en de algemene winst behaald op de tweejaarlijkse internationale finale van de Copa Jerez. Het is de eerste keer dat een Nederlandse equipe de prestigieuze wedstrijd wint.

De Lindenhof wint internationale Copa Jerez

Het tweetal won de categorie hoofdgerecht, Jarno werd beste chef-kok en die resultaten leverden ook de overall prijs op. De winnaars werden donderdag 15 januari bekendgemaakt tijdens het afsluitende galadiner.

De wedstrijd in Jerez de la Frontera in Zuid-Spanje wordt elke twee jaar gehouden. De belangrijkste eis is dat de gerechten moeten worden gecombineerd met wijnen uit Jerez.

Sparerib

Dit was het derde jaar dat de internationale finale plaatsvond. Het duo van De Lindenhof won in 2007 de Nederlandse finale, en vertegenwoordigde daarom ons land afgelopen week.

Hun winnende hoofdgerecht bestond uit sparerib met meloen en gesouffleerde aardappel en als wijn Palo Cortado, Apostelus Vors, Gonzales Byass en Jerez de la Frontera.

El Bulli

Eggen en Borger moest in Spanje gedurende drie matches aantreden voor de juryleden José Andrés (chef-kok van Jaleo, USA), Juli Soler (restaurateur van El Bulli in Spanje), Joan Roca (chef-kok van El Celler de Can Roca in Spanje) en Kazuyoshi Kogai (wijnspecialist uit Japan), meldt De Stentor.

Moshik en Els Roth van ’t Brouwerskolkje in Overveen namen twee jaar geleden deel aan de internationale finale, nadat ze in de landelijke finale nipt van Eggen en Borger hadden gewonnen. Zij eindigden toen in Spanje op de tweede plek.

Reageer op dit artikel