nieuws

Doek valt voor restaurant Linnen

Restaurant

De rechtbank van ’s Hertogenbosch heeft restaurant Linnen in Oisterwijk failliet verklaard. Daarmee komt een eind aan een lange reeks van geruchten en negatieve berichten rondom het Brabantse restaurant dat tot enkele jaren geleden volgens restaurantgids Lekker nog tot de honderd beste eetgelegenheden van Nederland behoorde.

Doek valt voor restaurant Linnen

Het faillissement van Linnen BV is onlangs aangevraagd door chef-kok Casimir Evens. De Belgische kok zegt nog salaris tegoed te hebben van ondernemer Richard Grevinga, de eigenaar van het restaurant. Evens kookte tijdens Kerst 2010 voor het laatst. Daarna is het restaurant niet meer open geweest.

De rechtbank van ’s Hertogenbosch laat weten dat meester van Leeuwen van Van Leeuwen & De Waard Advocaten in Goes is aangesteld als curator en dat het faillissement is overgedragen aan de rechtbank in Middelburg. Van Leeuwen is ook curator van Het Raethuys BV, net als Linnen BV eigendom van Richard Grevinga.

Evens heeft inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden. De Belg gaat aan de slag bij restaurant Zilte dat verhuist van Mol naar Antwerpen. Evens wordt er souschef. Evens begon vorig jaar in juni bij Linnen na het vertrek van Ronald Tausch. Die stapte over naar De Librije, het bedrijf van zijn tweelingzus Thérèse Boer.

Reageer op dit artikel