nieuws

Eetpiraat tophoreca meldt zich

Restaurant

De vermeende eetpiraat in de tophoreca, die deze week aan het licht kwam door MissetHoreca.nl, is opgedoken. De man, Paul van Lieshout, ontkent alle aantijgingen en stelt geen oplichter te zijn. De Tilburger zegt alle rekeningen, totaal meer dan 5.000 euro, te gaan betalen.

Eetpiraat tophoreca meldt zich

Woensdag waarschuwde topkok Erik van Loo van sterrestaurant Parkheuvel in Rotterdam aan MissetHoreca.nl dat er een man in veelal toprestaurants eet, zonder te betalen. Het zou gaan om Paul van Lieshout, die na een heerlijke culinaire maaltijd met een truc het restaurant verlaat zonder te betalen.

De waarschuwing van Van Loo, die zelf voor 1.500 euro werd benadeeld, zorgde voor een storm aan reacties van andere gedupeerde restauranthouders. Op MissetHoreca.nl meldde ondermeer restaurant Bretelli voor 750 euro te zijn benadeeld door Van Lieshout. Restaurant De Molen in Kaatsheuvel heeft nog 400 euro te goed van hem. Op basis van reacties op deze site gaat het totaal om 5.655 euro.

In De Telegraaf laat Van Lieshout weten fouten te hebben gemaakt, maar geen oplichter te zijn. ‘Ik ben fout geweest in het betalen van mijn rekeningen, maar ik ben geen oplichter. Ik verschuil me niet achter een valse naam of een vals adres. Ik snap best dat de goede man boos is, maar het is onzin dat ik niet te vinden ben’.

Van Lieshout zegt dat de betalingsachterstanden komen door een recente verhuizing en een slechte administratie. Hij erkent niet goed bezig te zijn geweest. ‘Stom, maar ik ga het een en ander oplossen. Ik ga zorgen dat de rekeningen betaald worden.’

Reageer op dit artikel