nieuws

Engelstalig kookboek met Nederlandse recepten

Restaurant

Paul van Waarden van het gelijknamige restaurant in Rijswijk heeft een Engelstalig kookboek uitgebracht, Modern Dutch Cuisine. Het boek bestaat beschrijft typisch Nederlandse recepten in een moderne setting en is speciaal gericht op buitenlandse expats in Nederland.

Engelstalig kookboek met Nederlandse recepten

Van Waarden bood het eerste exemplaar aan Gert Zandsteeg, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel in Den Haag.

Zandsteeg is enthousiast over dit initiatief omdat uit zijn contacten met buitenlandse organisaties in de Haagse regio blijkt dat er grote behoefte is aan specifieke informatie over Nederlandse gewoonten en gebruiken. ‘Naast puur bedrijfseconomische en zakelijke informatie is bij expats ook de vraag naar nice-to-know-informatie groot. Omdat er in ons land vrijwel geen Engelstalige kookboeken zijn verschenen die de Nederlandse keuken als uitgangspunt heeft, is nu in die leemte voorzien.’

Modern Dutch Cuisine bouwt voort op het in 2007 verschenen kookboek het Nieuw Nederlandsch kookboek. De recepturen van dat boek zijn vertaald en teruggebracht tot portionering voor twee personen.

De menu’s zijn instructief van aard en gelardeerd met teksten over de bijzondere rijke culinaire traditie van Nederland. Het boek sluit af met een serie basisrecepten, zoals voor mayonaise, visbouillon en eigengemaakte dressing. Toegevoegd zijn passages over typisch Nederlandse dranken en drankjes, variërend van jenever tot karnemelk.

Meer culinaire boeken:

Reageer op dit artikel