nieuws

Europeanen kiezen ongezond boven gezond

Restaurant

Mensen willen graag gezond eten, maar slagen daar vaak niet in. Europeanen vallen op omdat zij vaker een ongezond tussendoortje verkiezen boven een gezonde. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Nielsen.

Europeanen kiezen ongezond boven gezond

Het onderzoek werd wereldwijd uitgevoerd onder 27.000 respondenten. Opmerkelijk is dat Europeanen het vaakst een ongezond product verkiezen boven een gezond product en dat we minder vaak biologische producten kopen.

In vergelijking met de andere wereldregio’s vinden Europeanen het belangrijk om producten uit de regio te eten. Het liefst moeten die producten ook duurzaam verpakt zijn, zodat ze het milieu niet teveel belasten. Ook vinden we het belangrijk dat producten niet op dieren zijn getest.

Hoewel iedereen zegt graag gezond te willen eten, zijn er obstakels die ons verhinderen om dat te doen. Uit het onderzoek blijkt dat financiële zorgen een belangrijk obstakel is, maar het grootste probleem noemen mensen ‘tijd’. 35 procent van de ondervraagden is het eens met de stelling ‘ik eet niet altijd gezond omdat ik de tijd er niet voor heb’.

Andere obstakels die mensen verhinderen om gezond te eten noemen de ondervraagden de beperkte beschikbaarheid, verwarring over wat wel en niet gezond is, de smaak van de producten en de behoefte om zichzelf te verwennen.

Reageer op dit artikel