nieuws

Felix Wilbrink wint Wina Born-prijs

Restaurant

Culinair journalist Felix Wilbrink heeft op 9 september de Wina Born-prijs gekregen voor zijn inspanningen voor de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie.

Felix Wilbrink wint Wina Born-prijs

Wilbrink kreeg de prijs uitgereikt in Rotterdam tijdens de opening van het evenement Kunsthal kookt. Culinair journalist Will Jansen spelde hem de bijbehorende zilveren vork op. Jansen won de onderscheiding in 2008.

Volgens het juryrapport krijgt Wilbrink de Wina Born-prijs omdat hij veel energie steekt in het promoten van lekker en gezond eten in zijn columns in De Telegraaf, in zijn boek ‘De moed om Smaak te hebben’ en zijn culifilmpjes op de website Eten en Genieten. Daarnaast is de culinair journalist de afgelopen drie jaar de drijvende kracht geweest achter het grote openlucht evenement, de Smaakparade.

Het Netwerk in Gastronomie en Gastvrijheid is de initiatiefnemer van de Wina Born Prijs. Dit is een vrouwennetwerk dat deze maand 25 jaar bestaat. Netwerkoprichtster Ria van Eijndhoven ontving in Rotterdam een speciaal speldje voor haar 25-jarig lidmaatschap.

Het is de elfde keer dat de Wina Born Prijs is uitgereikt. De prijs is 15 jaar geleden in het leven geroepen door wijlen Wina Born ter ere van de 75ste verjaardag van deze culinair journalist.