nieuws

Gerommel rond Den Blijkers cateringtak

Restaurant

Topkok Herman den Blijker en zijn compagnon David Crouwel zijn in een juridische strijd verwikkeld rond hun bedrijf Engel catering. Een cateringbedrijf heeft het faillissement van Engel aangevraagd, en er loopt een rechtzaak om tonnen tegen een voormalig zakenpartner.

Gerommel rond Den Blijkers cateringtak

Gerommel rond Den Blijkers cateringtak Cocktailcateringbedrijf Mixology uit Amsterdam heeft faillissement van Engel catering aangevraagd. Daarnaast strijden Den Blijker en Crouwel voor de rechter met voormalig zakenpartner Bon Bon partyservice. Het gaat om 300.000 euro, meldt De Telegraaf.

Den Blijker zegt dat hij is opgelicht. ‘Met hard werken proberen we van Engel catering een prachtig bedrijf te maken en dan kan ik deze shit niet gebruiken.’

Blue Man Group

Het liep volgens Den Blijker vast toen Engel catering een opdracht van Stage Entertainment accepteerde om in de Amsterdamse Theaterfabriek bij optredens van de Blue Men Group hapjes en drankjes te verzorgen.

Het bedrijf van de tv-kok ging de klus samen met Bon Bon en horecapersoneelleverancier Cum Laude aan. In de Theaterfabriek werd voor 600.000 euro een compleet restaurant met keuken gebouwd elke avond de duizend man publiek te bedienen. Na zes weken werd de samenwerking met Bon Bon opgezegd.

‘Ze hadden de logistiek niet op orde. De kwaliteit van de koks was niet goed, eten werd koud geserveerd. Niemand wordt hier gelukkig van, laten we gewoon afscheid nemen van elkaar, heb ik toen voorgesteld’, zegt Den Blijker.

‘Onder receptuur van Herman den Blijker zouden de hapjes worden gemaakt, maar hem hebben we nooit in de keuken gezien. We stopten al onze tijd erin, maar dat kwam maar van een kant’, weerlegt directeur Marcel Baanen van Bon Bon in De Telegraaf.

Ruimhartig

‘Een groot deel van het geld was voorgeschoten door Bon Bon. We hebben toen 500.000 euro overgemaakt voor de investeringen, wat heel ruimhartig was’, zegt Den Blijker. ‘Er kwamen uiteindelijk nog allemaal rekeningen binnen omdat de administratie die Bon Bon zou doen, niet op orde was. Wij hebben ze toen alsnog als eerste gedagvaard voor 100.000 euro. Zij stellen nu op hun beurt nog drie ton van ons te krijgen.’

Verder heeft Cum Laude nog 100.000 euro aan nota’s openstaan, die tijdens het project van Blue Men Group ontstonden. Den Blijker zegt dat deze rekening door Bon Bon betaald moet worden.

Bon Bon op haar beurt eist 300.000 euro van Engel en Baanen bereidt zich voor op een slepende procedure die mogelijk jaren gaat duren. ‘Het geld is met wederzijdse toezegging al apart gezet zodat de winnaar van de rechtszaak erover kan beschikken. Ik heb de tijd. Mijn bedrijf heeft het geld verder niet nodig.’

Faillissementsaanvraag

Dan ligt er nog de faillissementsaanvraag van Mixology. De eigenaar van de cocktailcateraar, Johan Kersten, zegt nog 14.000 euro van Engel te krijgen. ‘Misschien geen enorm bedrag, maar voor zo’n bedrijf is het onkies dat we al maanden op ons geld moeten wachten.’

Den Blijker stelt dat Mixology niet is betaald omdat er niet geleverd werd en een deel van de nota naar Stage Entertainment moet.

Meer berichten over Herman den Blijker:

Reageer op dit artikel