Kok werkt vijf jaar aan mosselkroket

Kok werkt vijf jaar aan mosselkroket

De culinaire kroket is hot. Na Edwin Kats van het Amsterdamse toprestaurant La Rive in het Amstel Hotel, is het nu de beurt aan de kok van restaurant De Bruiloft in Vianen. Kok Gerard de Groot heeft de mosselkroket gelanceerd. De Groot werkte vijf jaar aan zijn kroketcreatie.

Dat meldt de regionale krant PZC. De mosselkroket bestaat uit een ragout met 25 procent mosselvlees van de Zeeuwse hangcultuur, bleekselderij, tijm en nog enkele ingrediënten die De Groot niet prijsgeeft. De Groot van restaurant De Bruiloft verrichtte vijf jaar lang marktonderzoek en liet veel vakcollega’s proeven om tot zijn eindproduct te komen.

‘De kroket wordt minder populair, maar uit marktonderzoek blijkt dat een culinaire kroket nieuwe consumenten aantrekt’, aldus De Groot in de PZC. De mosselkroket is vanaf 1 november verkrijgbaar en is het tweede nieuwe ‘krokettenproduct’ in korte tijd. Enkele weken geleden lanceerde topkok Edwin Kats al het Groot Culinair Croquetten Kookboek, een boek met tachtig kroketrecepten. Eind oktober verschijnt eveneens van Kats het Basis Kroketten Kookboek.