nieuws

Limburgse restaurants gaan groen

Restaurant

Voor de derde keer organiseert de Limburgse Dierenbescherming in samenwerking met restaurants en leveranciers de Groene Kaart, waarbij vanaf deze week achttien restaurants twee maanden lang een diervriendelijke kaart voeren.

Limburgse restaurants gaan groen

De deelnemende zaken serveren speciale diervriendelijke, duurzame en veelal streekgebonden menu’s. De Limburgse Dierenbescherming laat weten dat ze blij is dat de restaurants en hun leveranciers de handen ineenslaan om zich culinaire en maatschappelijk verantwoord te laten zien.

De aftrap voor de Groene Kaart was afgelopen maandag in de Bisschopsmolen in Maastricht, de oudste watermolen van Nederland. Vorig jaar waren er nog dertien deelnemende restaurants, nu zijn dat er achttien.

Limburg bleef de afgelopen jaren op landelijke schaal enigszins achter qua aanbod van restaurants met veel biologische producten op de kaart. Dat is in meerdere opzichten een gemiste kans, meent de Dierenbescherming, omdat de consumentenbestedingen aan biologische, diervriendelijke en regionale producten in 2007 is gestegen.

Reageer op dit artikel