nieuws

Margot Janse wil eigen keukenlijn

Restaurant

Margot Janse denkt aan een eigen keukenlijn en een boek. De Nederlandse topkok in Zuid-Afrikaanse dienst zegt dat het tijd wordt om haar goede naam in de internationale culinaire wereld te gaan verzilveren.

Margot Janse wil eigen keukenlijn

De in Naarden geboren Margot Janse kookt al meer dan tien jaar in Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek. Met haar restaurant behoort ze tot de vijftig beste eetgelegenheden ter wereld.

In een interview in de bijlage van Het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk, zegt ze dat ze voelt ‘dat het tijd is om mijn eigen miljoenen te gaan verdienen’. Janse: ‘Ik denk aan een boek en een eigen keukenlijn’.

Janse krijgt regelmatig verzoeken of ze ene franchise-restaurant wil beginnen. Hierover zegt ze: ‘zakelijk zou dat goed zijn, maar ik wil 100 procent toegewijd kunnen zijn’.

De topkok verzorgt voor KLM maaltijden en hoopt daar haar voordeel mee te doen. ‘De deal met KLM is met gesloten beurzen gegaan. Ik lever de menu’s, zij geven tickets. Qua public relations is het voor mij een prachtige kans mijn naam wereldwijd meer bekendheid te geven’.

In juli 2008 kookte Janse een paar dagen in het Okura hotel in Amsterdam. In een video-interview met MissetHoreca.nl vertelde ze haar levensverhaal en haar toekomstverwachting.

Tip

Bekijk hier het video-interview met Margot Janse.

Reageer op dit artikel