nieuws

Massale run op Restaurant Week

Restaurant

Op de officiële openingsdag van de Nationale Restaurant Week is er massaal gereserveerd voor een lunch of diner bij een van de deelnemende topzaken. Inmiddels staat de teller op ruim 130.000 reserveringen. Volgens initiator Jeroen van den Brink van de actieweek was de website www.restaurantweek.nl de drukst bezochte site van Nederland op 4 februari.

Massale run op Restaurant Week

Dat laat Van den Brink weten in een reactie op de eerste dag waarop consumenten konden reserveren voor een goedkope lunch of diner bij een van de ruim zeshonderd betere restaurants van Nederland. De actieweek loopt van maandag 2 tot en met zaterdag 8 maart.

‘Het is een ongekend succes. Zo’n massale toestroom naar onze site hadden we niet kunnen bedenken. Het klopt dat onze site af en toe even uit de lucht was omdat de servers het niet aankonden. Maar we waren dan ook de drukst bezochte website van heel Nederland met meer bezoek dan bijvoorbeeld Google’, aldus Van den Brink.

Oproep

Het totaal aantal reserveringen bij de Nationale Restaurant Week stond woensdagmiddag om half zes op 127.135. De vorige keer waren het in de hele week 96.000, laat Van den Brink weten. ‘We zitten er nu al overheen en er kan nog worden gereserveerd tot een uur voor de start van de week’.

Door het groot aantal reserveringen hoopt Van den Brink dat er restaurants alsnog besluiten mee te doen met de actieweek. ‘Laat sterrenzaken en andere toprestaurants zich aanmelden, want de vraag is vele malen groter dan het aanbod. Het totaal aantal deelnemende restaurants bedraagt nu 670, waarvan 37 met een Michelinster’.

Site functioneert weer

De officiële start van het reserveren voor de Nationale Restaurant Week was woensdagochtend 4 februari om 10.00 uur. De website www.restaurantweek.nl was door de massale toestroom moeilijk of tijdelijk niet bereikbaar. Inmiddels functioneert de site weer naar behoren. Partners van de Nationale Restaurant Week kregen voorrang en mochten enkele dagen geleden al reserveren bij een van de deelnemende restaurants.

Reageer op dit artikel