nieuws

Meestergastronomen willen eigen muurschildje

Restaurant

Een speciale vermelding bij de entree, een schildje waarop staat dat ‘hier een Meestergastronoom’ de scepter zwaait. De club van Meestergastronomen in ons land pleit voor snelle invoering van zo’n schildje. In het belang van het topgastheerschap.

Meestergastronomen willen eigen muurschildje

Meestergastronoom Nic van Lokven denkt dat een schildje het vak van gastheer naar een hoger plan kan tillen. ‘Als je als restaurant zichtbaar uitdraagt dat je een Meesterkok in de keuken hebt staan, mag je ook best pronken met het feit dat je restaurantmanager tot de meest vakbekwame van het land behoort’.

Van Lokven reageert hiermee op de oproep van KHN-sectorvoorzitter Restaurants Leo van Eeghem, die vindt dat het gastheerschap nog te veel een ondergeschoven kindje is in ons land. Ook Harrie Baas (ex-Parkheuvel, tegenwoordig mede-eigenaar restaurant Amarone in Rotterdam) onderschrijft de noodzaak het gastheerschap meer op een voetstuk te plaatsen.

‘We moeten wegen vinden om het een meer sexy uitstraling te geven. Televisie is daarvoor in mijn ogen het ideale middel. Een programma als Herrie in de Keuken, maar dan de focus op het gastheerschap. Lijkt me geweldig’, aldus Baas.

Nederland telt op dit moment 41 Meestergastronomen. De 41ste, Maikel Ginsheumer, is deze week geïnaugureerd. Nummer 42 dient zich ook al aan. In oktober wordt Ronald Opten van Duin en Kruidberg geïnaugureerd.

Reageer op dit artikel