nieuws

Oud Sluis weer op één in Lekker

Restaurant

Restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis is door de toonaangevende restaurantgids Lekker weer uitgeroepen tot beste restaurant van Nederland. Naast superkok Sergio Herman wordt steeds nadrukkelijke een andere naam genoemd, die verantwoordelijk is voor het alsmaar opstapelende succes van Oud Sluis.

Oud Sluis weer op één in Lekker

Lekker schrijft het succes van Oud Sluis mede toe aan maître Geoffrey Henderikse. ‘Hij is erin geslaagd een brigade neer te zetten die niet alleen het vak beheert maar er bovendien een lichte, zwierige toets aan geeft’, aldus de positieve woorden van Lekker voor Henderikse.

Finesse

Maar bovenal wordt de buitengewone waardering van Oud Sluis behaald door Sergio Herman. Chef-kok Herman is met Oud Sluis voor de derde achtereen volgende maal de nummer één in de top-100. Volgens de rapporteurs van Lekker is nergens in ons land zo veel vakmanschap, durf en finesse als in het restaurant van Herman.

Eredivisie

Restaurant Oud Sluis is gelegen aan de Beestenmarkt in het toeristische stadje Sluis dicht bij de Belgische grens. Het merendeel van de bezoekers zijn dan ook afkomstig uit België. De keuken wordt omschreven als Frans en Mediterraan. De 35-jarige Sergio Herman werkt sinds 1990 in de eetgelegenheid. Sinds 1995 is Oud Sluis aangesloten bij de Alliance Gastronomique Neerlandaise, de eredivisie van Nederlandse restaurants.

Zie ook:

» De Kaart van Oud Sluis: de recepten

Let op: extra Michelinnieuwsbrief

November gidsenmaand. In de laatste week van de maand komt de moeder aller gidsen uit: de Michelingids. Veel koks zitten er er met smart op te wachten. Michelin kiest dit voor een perspresentatie zonder aanwezigheid van koks. Wilt u het Michelinnieuws echter zo snel mogelijk hebben? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang 27 november in de middag een extra Michelinnieuwsbrief.

Schrijf u nu in….

Reageer op dit artikel