nieuws

René Redzepi krijgt eigen bloem

Restaurant

Florist Holland heeft een gerbera genoemd naar René Redzepi. De sterrenkok van restaurant Noma in het Deense Kopenhagen kreeg de bloem uitgereikt tijdens zijn bezoek aan Nederland.

René Redzepi krijgt eigen bloem

Tweesterrencollega Ron Blaauw en SVH-secretaris Carsten Klint overhandigden Redzepi, volgens S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants eigenaar van het beste restaurant ter wereld, de special passierode bloem.

De gebera René Redzepi is een enkelbloemige rode gerbera met een zwart hart en ontstaan na vier jaar van intensieve veredeling door Florist Holland. De dieprode kleur symboliseert hartstocht en gedrevenheid. Vanaf 2012 is de bloem wereldwijd verkrijgbaar.

In maart dit jaar ontving Alain Ducasse een gerbera die zijn naam draagt. Hij bezocht Nederland destijds ter gelegenheid van de opnames van het NRT-programma College Tour.

Redzepi was in Nederland om zijn boek ‘Noma – tijd en plaats in de Nordic keuken’ te presenteren. Hij overhandigde het eerste exemplaar aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle.

Reageer op dit artikel