nieuws

Rik Jansma van Basiliek* buiten de prijzen op Cooking Cup

Restaurant

Rik Jansma van sterrestaurant Basiliek in Harderwijk heeft Nederland vertegenwoordigd op de San Pellegrino kook-cup in Italië. Een vakwedstrijd onder elf jonge – internationale – chefs. Nederland deed voor het eerst mee aan deze wedstrijd maar Jansma wist het erepodium niet te behalen.

Rik Jansma van Basiliek* buiten de prijzen op Cooking Cup

Rik Jansma maakte een gerechtje met langoustines en bacon. De Zweed Daniel Berlin wist te winnen met een gerechtje met makreel, komkommer, bloemkool, bruine boter en wilde kruiden. Hij mag zich een jaar lang Young Chef of the Year noemen. Het watermerk organiseerde deze competitie voor de derde keer, in combinatie met een kook- en bootevent in Venetië.

Tweede werd Orel Kimchi uit Israel. Soren Lascelles uit Australië won brons met een gerechtje met lam. Hij won tevens de People’s Choice Award.

Het luxe watermerk San Pellegrino publiceert elk jaar ook een top 50 van de beste restaurants ter wereld. The World’s 50 Best Restaurants. Voor Nederland staan alleen de twee driesterrenzaken Oud Sluis en De Librije op deze prestigieuze lijst.

Bekijk hier een filmpje over de cup:

Reageer op dit artikel