nieuws

Snoeiharde botsing Van de Bunt en Mertens

Restaurant

Paul van de Bunt van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg heeft snoeihard teruggeslagen richting voormalig topkok Emmanuel Mertens. Van de Bunt spreekt Mertens in een open brief direct aan op diens zakelijke teleurstellingen en bestempelt Mertens als ‘ernstig beschadigd’ en ‘aangeschoten wild’. Mertens is volgens Van de Bunt naar een droevig dieptepunt gezakt.

Snoeiharde botsing Van de Bunt en Mertens

Aan de redactie van MissetHoreca.nl laat Van de Bunt in een open brief weten dat het waarnemingsvermogen van Emmanuel Mertens het niveau van Char, David Ogilvy en Piet Paulusma ver overstijgt.

Aanleiding voor de reactie van Van de Bunt is het interview van Mertens in de jongste uitgave van Bouillon Magazine. Daarin zegt Mertens dat hij tegen Van der Bunt heeft verteld te moeten gaan werken bij Rank Xerox. ‘Hij kopieert al die drie sterrenchefs’, aldus Mertens in Bouillon.

Aangeschoten wild

Van de Bunt zegt verbaasd te zijn en spreekt Mertens hierop in een open brief direct aan. ‘Emanuel, ik heb jou al zeker tien jaar niet gezien, laat staan gesproken. Is het wellicht jouw zesde zintuig dat mij heeft horen praten?’

Van de Bunt stelt dat hij had verwacht dat Mertens milder was geworden. ‘Ook al omdat je, door eigen schuld overigens, ernstig beschadigd en als aangeschoten wild thuis op de bank zit. Dan past slechts spijt en nederigheid’, aldus Van de Bunt.

Droevig dieptepunt

Van de Bunt vervolgt: ‘Jouw eeuwig misprijzende en denigrerende meningen over je zelfs bevriende collega’s hebben jou, zowel als mens en als ex-collega, naar een droevig dieptepunt laten zakken. Natuurlijk, het valt niet mee als werkloos, verbitterd en rancuneus mens door het leven te moeten.’

‘Misschien had je beter je eigen leven wat meer kunnen koesteren en je vier mislukte restaurantjes wat slimmer op de rails kunnen houden in plaats van het voortdurend in een negatief daglicht plaatsen van al dan niet bevriende collega’s. Op die manier verlies je ook nog eens je allerlaatste vriend’.

Prachtkok

In hetzelfde interview in Bouillon zegt Mertens, die in de jaren negentig van de vorige eeuw tot de allerbeste koks van Nederland behoorde, verbaasd te zijn niet te worden gevraagd door collega’s of instanties om zijn kookkennis over te brengen. ‘Je haalt met mij toch een prachtkok binnen’, vraagt Mertens zich hardop af.

Van de Bunt adviseert degene die gehoor willen geven aan de oproep van Mertens om eerst wat informatie in te winnen. ‘Over jouw gedrag en betrouwbaarheid, bij investeerders, geldschieters en last but not least, bij je curator. Ik wens je alle sterkte’, sluit Van de Bunt zijn open brief af.

Reageer op dit artikel