nieuws

SpecialBite komt met magazine

Restaurant

SpecialBite komt naast haar jaarlijkse restaurantgids ook met een frequenter magazine. Het blad gaat vier keer per jaar verschijnen en het eerste nummer is vanaf half september te koop. SpecialBite benadrukt dat het niet gaat om een recepten-tijdschrift.

SpecialBite komt met magazine

Net als in de jaargids gaat het magazine over de bijzondere adressen van de spotters van SpecialBite. ‘Geen recepten, geen culinaire uitstapjes. Dat soort tijdschriften zijn er al genoeg, zegt hoofdredacteur Petra ter Doest. ‘Het gaat alleen over gastronomie’. Het blad kost 5,95 euro.

Doelgroep die ze voor ogen heeft: mensen die niets liever doen dan uit eten gaan en de nieuwste adressen verkennen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.’

De lancering van het nieuwe magazine wordt volgende week tijdens de eerste editie van Amsterdam Bar Week gevierd bij Ludwig II (voorheen April) van Casper Reinders.

Herlancering

Vorig jaar zomer lanceerde SpecialBite ook al een magazine. Volgens Vincent van Dijk van de organisatie is de formule aangepast en flink bijgesteld. ‘Dat was meer een zomermagazine, een vervolg op onze zomergids. Daarnaast hebben we ook terrassengidsen uitgebracht. Dit is echt een frequent magazine met een andere formule die zich richt naar de seizoenen.’

Reageer op dit artikel