nieuws

Sterkok kookt op 60 meter hoogte

Restaurant

Patron Soenil Bahadoer van sterrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen wordt een van de grote attracties van Eindhoven Culinair. De sterkok gaat koken aan een zwevende tafel op zestig meter hoogte hangend aan een touw van een grote kraan.

Sterkok kookt op 60 meter hoogte

Bahadoer spreekt van een stunt en zegt de eerste sterkok te zijn die op deze hoogte in deze situatie kookt. De zwevende tafel moet het evenement Eindhoven Culinair van 9 tot 12 mei een kwaliteitsimpuls geven.

In het Eindhovens Dagblad staat te lezen dat Bahadoer dagelijks in de zwevende tafel klimt om gasten culinaire heerlijkheden voor te schotelen. ‘Ik heb nog een zaak te runnen, dus het zal waarschijnlijk een dag worden’, aldus Bahadoer, die aangeeft nog niet te weten welke dag hij kookt.

Volgens Ruud Drayer, mede-organisator van het eet- en drinkevenement in Eindhoven, is het voor het eerst dat de zwevende tafel naar Nederland komt. ‘We maken het onderdeel van een feest. Rondom de plek van de tafel komt een exclusief ingerichte, grote feesttent te staan’, aldus Drayer in het Eindhovens Dagblad.

Aan de zwevende tafel kunnen 22 mensen plaatsnemen. Er zijn speciale arrangementen van 150 euro per persoon samengesteld. Drayer: ‘Hiervoor heb je een feest van twee, drie uur, inclusief vijfgangendiner en drankjes. Het hoofdgerecht wordt in de lucht geserveerd’.

Reageer op dit artikel