nieuws

Toprestaurant Inter Scaldes 27 mei weer open

Restaurant

Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen gaat 27 mei weer open. Tot die datum leggen bouwvakkers, schilders en ander werklui de laatste hand aan de herbouw van het Zeeuwse horecabedrijf. Vorig jaar september brandde het tweesterrenrestaurant volledig af.

Toprestaurant Inter Scaldes 27 mei weer open

Chef-kok Jannis Brevet laat weten dat de gasten niet in een heel ander Inter Scaldes terecht zullen komen dan voor de brand. Brevet in de PZC: ‘Het allerbelangrijkste is natuurlijk het eten en dat blijft zoals het was: veel vis, heel vers en vooral van dichtbij. De ambiance zal niet veel verschillen. Je koopt natuurlijk nergens dezelfde meubels en stoffen, maar wel iets dat erop lijkt. De keuken is wel veranderd. Die was in de loop der jaren gegroeid met kleine en grote aanpassingen. Nu is de keuken open en overzichtelijk.’

De laatste maanden nam de spanning rond de herbouw enorm toe. Door het veranderen van verzekeringsmaatschappij kort voor de fatale brand, kwam er niet voldoende geld binnen om de herbouw te bekostigen. Onlangs vertelde Brevet aan Zibb.nl/horeca dat hij op korte termijn een gat van € 600.000,- moest overbruggen.

Reageer op dit artikel