nieuws

Vooralsnog geen problemen met voedsel uit Japan

Restaurant

Tot en met 22 maart zijn geen bijzonderheden aangetroffen in ladingen met levensmiddelen vanuit Japan. Dit blijkt uit onderzoek dat de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) uit voorzorg uitvoert in samenwerking met de Douane.

Vooralsnog geen problemen met voedsel uit Japan

Aanleiding voor het onderzoek is de radioactieve straling die is vrijgekomen uit de kerncentrale Fukushima in Japan.

Vliegtuigen uit Japan worden aan de buitenzijde gescreend op radioactiviteit voordat de ladingen worden gelost. De ladingen zelf worden bij het lossen uit het vliegtuig nogmaals pallet voor pallet op radioactiviteit gemeten. Ook daarbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

De ladingen die bestaan uit levensmiddelen, consumentenproducten, diervoeders, elektronica en plantaardige producten worden door de nVWA steekproefsgewijs extra gecontroleerd.

Reageer op dit artikel