Wijnprijs voor The Harbour Club Scheveningen

Wijnprijs voor The Harbour Club Scheveningen

The Harbour Club Scheveningen is door de Jaargids Wijn 2011 uitgeroepen tot het restaurant met de beste huiswijn in de categorie 'Restaurant gastronomisch'. Zowel voor regio Haaglanden als Nederland kwam The 12th man van wijnhuis Wirra wirra, de huiswijn van het restaurant aan de Scheveningse Haven, als beste uit de bus.

Volgens de jury is deze wijn in combinatie met de bijbehorende visgerechten die het restaurant serveert een voorbeeld voor vele restaurants. De Jaargids Wijn is een uitgave van The Wine and Food Association van Jan van Lissum.

De winnende wijn is The 12th man van wijnhuis Wirra Wirra, afkomstig uit de Adelaide Hills in Zuid Australië. Deze 100 procent Chardonnay wordt aanbevolen bij rijke visgerechten.

Het winnen van deze prijs is een bekroning op het werk van The Harbour Club Scheveningen. Sommelier David van Panhuys over de prijs: ‘Dit is natuurlijk waar we het voor doen. Naast de tevredenheid van de gast is de waardering van de experts uit de markt de kers op het toetje om in horeca termen te blijven’.

The Harbour Club Scheveningen is gelegen in de Haagse jachthaven, direct aan de kade. Het restaurant heeft een industriële inrichting die eigentijds, Amerikaans en stoer aandoet met een knipoog naar de oude visafslag.