nieuws

Wind en Veerman geven smaakles

Restaurant

Kok Pierre Wind en minister Cees Veerman van Landbouw hebben dinsdag de eerste smaakles voor scholieren gegeven. Groep 6 van De Parachute in Voorburg werd onderwezen over de verschillende soorten aardappels en aardbeien. Uiteraard werd er tijdens de smaakles ook veel geproefd.

Wind en Veerman geven smaakles

‘Proeven moet je leren net als lezen en kijken naar kunst. Leren proeven van de natuur is een eeuwenoude kunst die we denk ik een beetje zijn kwijtgeraakt’, aldus Veerman. Via de smaaklessen, tot stand gekomen door het Voedingscentrum, Wageningen Universiteit en het ministerie van Landbouw, kunnen kinderen op een speelse manier meer te weten komen over voeding en de herkomst van voedsel.

‘Vraag thuis waar de zuurkool vandaan komt’, hield Pierre Wind de leerlingen voor. En: ‘Altijd proeven. Als je mijn dropsoep zou proeven, waarom probeer je dan niet de aubergine.’

Reageer op dit artikel