nieuws

Nederlandse koks gaan voor ‘Olympisch goud

Restaurant

Nederland neemt met een flinke delegatie deel aan de Culinary Olympics in het Duitse Erfurt. Van 6 tot en met 9 oktober strijden drie teams om de prijzen tijdens het evenement, dat ook wel bekend staat als de Olympische Spelen voor kookteams.

Nederlandse koks gaan voor ‘Olympisch goud

Zondag 7 oktober treden het nationale team en het nationale jeugdteam van het Koksgilde aan in de koude klasse, een groots buffet met een keur aan gerechten in verschillende disciplines. Twee dagen later bereiden ze een driegangendiner voor honderd personen. Beide teams worden begeleid door chef de mission Wynand Vogel.

Het Koksgilde Culinair Team Amsterdam betreedt op maandag de arena voor het uitstallen van de buffetten.

Nederland vaak succesvol

De Culinary Olympics worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), de wereldorganisatie van koksverenigingen die ruim 8 miljoen koks vertegenwoordigt.

De wedstrijden vinden om de vier jaar plaats tijdens de hospitality beurs Inoga in Erfurt. Nederland was in het verleden diverse malen succesvol met gouden, zilveren en bronzen medailles. Aan de wedstrijden wordt deelgenomen door teams uit 32 landen.

Samenstelling wedstrijdteams

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit: chef d’équipe Waldrik Kremer (chef W&G groep, Best), Ronnie Merks (chef de cuisine Sodexo, Zeist), Henri Brouwers, (patron-cuisinier restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek), Wim Klerks (patron-cuisinier tussen Kaag & Braassem), Guido Panjer (GuidoPanjerCulinair, Leeuwarden), Jurgens Koens (chef patissier Jurgen Koens, Uden), Tom van Woerkum (chef patissier Pullman Eindhoven Cocagne, Eindhoven), Lars van Galen (patron-cuisinier tuindorphotel & restaurant ’t Lansink, Hengelo) en Alfred van Dijk (chef de cuisine restaurant Het Oude Dykhuys, Lisserbroek).

Samenstelling Koksgilde Nationaal Jeugdteam: chef d’équipe jeugdteam Bert van Manen (executive souschef Steigenberger Kurhaus Hotel), Roy Eijkelkamp (restaurant De Bokkedoorns, Overveen), Geoffrey van Melick (restaurant The Fat Duck, Londen), Simon Groenenveld (restaurant Frouckje State, Rijperkerk), Tom Lamers (restaurant De Bokkedoorns, Overveen), Robin Hoedjes (The Victorian, Kuwait) en Tim Lips (restaurant Ons Behaeghen, Strijbeek).

Het team van het Koksgilde Culinair Team Amsterdam is als volgt samengesteld: Martin Hoppers, team captain (executive chef Crown Plaza, Amsterdam-Schiphol), Peter Bakker (chef de mission, Peter Bakker horeca adviezen, Maarssen), Robert Boon (assistent chef de mission Koken bij de Molen, Laren), Marco Krispijn (chef de cuisine restaurant ’t Lagerhuys, Muiderberg), Hans van Heiloo (executive chef patissier Otelli, Haarlem), Barry de Back (chef de cuisine restaurant Ron Blaauw, Amsterdam), Dave Wijnschenk (senior sous-chef Double Tree by Hilton-hotel, Amsterdam), Cees Hauwert (souschef restaurant Ron Blaauw, Amsterdam), Pedro Banzuzi (demi-chef de partie, hotel Des Indes, Den Haag) en Hans Kempers (ondersteuning, kok op locatie Hoofddorp).

Reageer op dit artikel