nieuws

Brasserie Rebecca: ‘Ster had Texel al, nu ook Bib Gourmand

Restaurant

Een ster heeft Texel al en nu ook een Bib Gourmand.’ Michel Arends van brasserie Rebecca in De Waal kreeg maandagmorgen 5 november de beloning voor de koers die hij vaart met zijn eetgelegenheid op het eiland. ‘Onderweg naar mijn werk werd ik gebeld door een collega. Natuurlijk heb ik het eerst zelf nog even gecheckt, maar hier ben ik uiterst blij mee.

Brasserie Rebecca: ‘Ster had Texel al, nu ook Bib Gourmand

Een kleine twee jaar geleden besloot Michel Arends van brasserie Rebecca op het eiland Texel serieus werk te maken van het binnenhalen van een Bib Gourmand. ‘De zaak is bijna tien jaar open en we voldoen al die tijd aan de criteria voor een Bib Gourmand, daarom wilde ik daarvoor graag de erkenning. Fantastisch dat dit nu is gelukt.’

Ster en Bib Gourmand vullen elkaar aan

Arends hoopt op het eiland de vruchten te kunnen gaan plukken van deze beloning door Michelin. ‘Wij zijn het enige restaurant op Texel met een Bib Gourmand. Een sterzaak hebben we al (Bij Jef, red.) en dat betekent dat we elkaar aanvullen en hopelijk versterken in plaats van beconcurreren.’

‘We wisten dat de Bibs vandaag (maandag 5 november, red.) bekend werden gemaakt en daar hebben we het zondagavond ook nog even over gehad’, aldus Arends. ‘Vanochtend op weg naar mijn werk was het me toch weer even ontschoten, tot ik werd gebeld door een collega. Ik heb het eerst zelf nog even gecontroleerd, maar hier ben ik – vanzelfsprekend – uiterst blij mee.’

De chef-kok hoopt zijn vruchten te kunnen plukken van de toegekende Bib Gourmand. ‘De horeca heeft het moeilijk door de slechte economische omstandigheden, ook op Texel is dat het geval. Ik hoop dat deze beloning voor prijs-kwaliteit positief bijdraagt.’

Foto: website Brasserie Rebecca

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013


Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel