nieuws

De Nieuwe Polderkeuken deelt taxikosten gasten

Restaurant

De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk neemt een deel van de taxikosten van haar gasten voor eigen rekening. De zaak van patron-cuisinier Frank Streefland in Stolwijk betaalt 8 euro mee per taxirit die gasten maken voor een avond dineren in zijn drie maand geleden heropende zaak.

De Nieuwe Polderkeuken deelt taxikosten gasten

Chef-kok en eigenaar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken betaalt 8 euro uit eigen zak per retourrit die gasten maken met een taxi naar zijn restaurant. ‘De gast betaalt 19,50 euro voor een retourrit voor 4 personen, nog geen vijf euro per persoon.’ Streefland heeft hiervoor afspraken gemaakt met twee taxibedrijven in de omgeving van Stolwijk. De ondernemer hoopt (een deel van) zijn investering van 8 euro per rit terug te verdienen op de drankomzet.

Reden voor het taxi-initiatief: ‘De bob aan een tafeltje van vier wil vaak ook gewoon een wijntje drinken. Ik vind dat altijd een beetje zielig. Vaak hoor je dat ook aan tafel; dat de bob ook best wil proeven, maar dat het niet kan.’ De tarieven gelden voor gasten die uit een straal van ongeveer 35 kilometer rondom het restaurant komen. ‘Ze worden met de taxi gehaald en weer thuisgebracht. Zelf betalen ze 19,50. Ik leg 8 euro bij.’ De exacte plaatsnamen die in aanmerking komen voor dit speciale taxi-tarief vermeld De Nieuwe Polderkeuken op haar website.

Streefland is drie weken geleden met de service begonnen en tot nu toe is de belangstelling redelijk. ‘Het moet zich nog een beetje rondpraten, maar we mogen niet klagen. Gasten waarderen het wel enorm.’

Reageer op dit artikel