Joris Bijdendijk naar The Grand

Joris Bijdendijk naar The Grand

Joris Bijdendijk (28) wordt de nieuwe executieve chef van het vijfsterrenhotel The Grand in Amsterdam. Vanaf 1 november staat hij achter de kachel van restaurant Bridges. Hij gaat de keuken leiden in overleg met zijn voormalige leermeester Ron Blaauw, waarvan eerder bekend werd dat hij zijn signatuur afgeeft aan Bridges.

Voordat Joris Bijdendijk in november naar Sofitel Legend The Grand vertrekt, rondt hij zijn huidige baan als souschef onder de gebroeders Pourcel in het sterrestaurant Le Jardin des Sens in Montpellier af. Samenwerken met Ron Blaauw is niet nieuw voor hem. Van 2004 tot 2010 werkte Bijdendijk al zes jaar onder de vleugels van de tweesterrenchef. Daarnaast was hij actief voor De Zwethheul en De Librije.

De chef-kok die ook blogt voor Elle Eten kijkt uit naar zijn hereniging met Blaauw, zegt hij in een persverklaring. 'Ik kijk er enorm naar uit binnenkort weer herenigd te zijn met Ron Blaauw en met hem en The Grand een succesvolle en langdurige samenwerking aan te gaan, 'aldus Joris Bijdendijk.

Begin augustus werd bekend dat het restaurant van The Grand per per 1 januari 2013 'Bridges inspired by Ron Blaauw' gaat heten. De keuken krijgt een compleet eigen signatuur met elementen uit het restaurant van tweesterrenkok Blaauw. Blaauw omschrijft het zelf als een adviserende rol. 'De executive chef gaat mijn signature doorvoeren.' Blaauw heeft zich voor een periode van vijf jaar verbonden aan Bridges.

The Grand was na het vertrek van Aurélien Poirot al geruime tijd op zoek naar een nieuwe culinaire voorman.