nieuws

Vrienden van Jacob Terras van het Jaar GaultMillau 2014

Restaurant

Grandeur, Engelse tuin, lommerrijke omgeving en historie’, zo begint de samenvatting van GaultMillau over het Terras van het Jaar 2014. De award werd maandag 28 oktober in Amsterdam RAI uitgereikt aan De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord.

Vrienden van Jacob Terras van het Jaar GaultMillau 2014

Het terras van restaurant De Vrienden van Jacob, gelegen op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord, is maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam uitgeroepen tot het Terras van het Jaar GaultMillau 2014. General Manager Bernard Lensink is supertrots op de prijs. ‘Een mooie beloning voor ons gehele team. Ik hoorde over een terras dat gerenoveerd was en dacht toen opeens: ‘Dat zouden wij wel eens kunnen zijn en het volgende moment neem je de award in ontvangst. Heel erg leuk!’ Lensink gaat de prijs uitdragen via de media. ‘Eerst via social media. Maar ook in de lokale en de regionale media.’ Voor hem is de prijs een opmaat naar Hotel van het Jaar. ‘Dat hoop ik in de toekomst nog te bereiken.’ De Vrienden van Jacob staat met 16 punten in de GaultMillau-gids van 2014, zo staat te lezen op de oorkonde.

Landgoed Duin & Kruidberg

‘Grandeur, Engelse tuin, lommerrijke omgeving en historie’, aldus GaultMillau. ‘Het landgoed is ooit ontstaan door toevoeging van twee landgoederen, Duin en Berg en Kruidberg. En eigenlijk bestaat het terras ook uit twee delen.’

Landhuis

Het eerste deel grenst direct aan de imposante geven van het landhuis, aldus de culinaire gids. Het andere deel is gelegen aan het begin van de fraaie tuin, via zes brede traptreden te bereiken.

Oase van rust

‘Hier ga je niet zitten, maar neem je plaats in een zetel. Het uitzicht is fenomenaal. Het terras beneden grenst aan de lager gelegen vijverpartij met kleurrijke rododendronstruiken. De tuin zelf is vrij strak en prima onderhouden. Een oase van groen, rust, stilte en natuur.’

Reageer op dit artikel