nieuws

Bovenmeester: snel na start Bib Gourmand 2014

Restaurant

Anderhalf jaar na de opening krijgt Bovenmeester in Steenwijk van Michelin een Bib Gourmand voor 2014. Chef Jan Nijland en gastvrouw Fransina Wagteveld hebben de champagne ontkurkt. Jan Nijland werkte onder meer bij sterrestaurants De Librije, De Bokkedoorns en De Lindenhof in Giethoorn, maar hoopte voor zijn eigen zaak op deze Bib Gourmand.

Bovenmeester: snel na start Bib Gourmand 2014

‘We werden er stil van,’ zegt mede-eigenaar van Bovenmeester in Steenwijk, Fransina Wagteveld, opgetogen. ‘Een Bib Gourmand voor 2014 en dat pas 1,5 jaar na de opening! Geweldig toch! Heb wel een paar traantjes weggepinkt.’

Lekker 500

Bovenmeester had al een heel mooie recensie in Lekker en nu dit. We moesten het vanochtend echt wel tien keer lezen. Maar het staat er echt! Een Bib Gourmand! We hebben toen de champagne maar opengetrokken. En vanavond gaan we met alle betrokkenen een feestje vieren. Want zonder ons geweldige team hadden we dit natuurlijk nooit kunnen bereiken.’

Bovenmeester zette bewust in op het hogere segment. ‘Maar we wilden het wel toegankelijk houden voor iedereen. Lekker eten. Zonder een hoge drempel. Als we zelf uit eten gingen, deden we dat vaak buiten Steenwijk. In dat gat zijn we met Bovenmeester gestapt en blijkbaar werkt het. Onze gasten waarderen ons natuurlijk, maar als je dan ook van Michelin die erkenning krijgt is dat geweldig.’

» Bekijk hier het complete Bib Gourmand-overzicht 2014 
» Nieuwe Bib Gourmands 2014
» Vervallen Bib Gourmands 2014

Reageer op dit artikel