Restaurant voor Jeroen de Zeeuw en Ditmar Zuiderhoek

Restaurant voor Jeroen de Zeeuw en Ditmar Zuiderhoek

Chef-kok Jeroen de Zeeuw en Ditmar Zuiderhoek openen op drie april een restaurant in Utrecht. Het restaurant met de naam Simple in de Lange Nieuwstraat telt 35 couverts en gaat werken met een vast maandmenu afgestemd op de verschillende seizoenen.

Bij Simple is Jeroen de Zeeuw verantwoordelijk voor de keuken en de bediening wordt de verantwoordelijkheid van Ditmar Zuiderhoek. Het nieuwe restaurant Simple is gevestigd in het pand waar voorheen restaurant Culinair Podium zat, een horecalocatie waarvoor Jeroen de Zeeuw en Ditmar Zuiderhoek eerder actief waren. Podium is verhuisd naar Domstraat 4 in de stad en gaat daar verder onder de naam Podium onder de Dom. Zakelijke partners van De Zeeuw en Zuiderhoek zijn Leon Mazairac en Jan van der Grift. Zij zijn beide ook eigenaar van Podium onder de Dom.

Simple – met circa 35 couvert – draait alleen diner, geen lunches en is open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Andere dagen enkel op verzoek geopend.

Als Misset Horeca vraagt naar de culinaire ambities van Simple antwoordt Jan van der Grift: 'We willen eigentijds, lekker en simpel gaan koken, een beetje ruw maar met respect voor grondstoffen'. Daarnaast willen we mooie wijnen schenken. We gaan van start met een vast menu, elke maand wisselend. Gasten kiezen zelf of ze drie, vier of vijf gangen willen. Voor respectievelijk: 38, 44 of 48 euro.'

Het menu van de maand april is bijvoorbeeld als volgt op gebouwd:

Makreel - Komkommer - Yoghurt – Limoen
Doperwt - Kabeljauw - Snijboon – Haringkuit
Asperge - Ei - Kruiden – Portobello
Diamanthaas - Couscous - Komijn – Courgette
Peer - Advocaat - Kwark – Amandel.

Simple gaat donderdag 3 april open voor gasten.