nieuws

Oprichter Slow Food ontvangt Johannes van Damprijs

Restaurant

Medeoprichter en internationaal president Carlo Petrini van de wereldwijde Slow Food-beweging ontvangt dit jaar de Johannes van Damprijs. Deze wordt hem 16 januari uitgereikt voor zijn bijdrage aan de internationale voedselcultuur en de groeiende waardering voor lokale gastronomie.

Oprichter Slow Food ontvangt Johannes van Damprijs

De prijs is genoemd naar de in 2013 overleden Johannes van Dam en wordt deze maand voor de derde keer uitgereikt.

Amsterdam

Vrijdag 16 januari neemt Carlo Petrini, medeoprichter en internationaal president van de wereldwijde Slow Food-beweging, de onderscheiding in ontvangst tijdens een plechtigheid in de aula van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Lokale gastronomie

Petrini ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de internationale voedselcultuur en de groeiende waardering voor lokale gastronomie.

Voor de prijs, een initiatief van de afdeling Bijzondere Collecties van de UvA, komen auteurs in aanmerking die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie.

Harold McGee

In 2013 werd de Egyptisch-Britse Claudia Roden uitgeroepen tot winnaar, vorig jaar januari nam de Amerikaanse auteur Harold McGee de prijs in ontvangst.

Reageer op dit artikel