nieuws

Mutaties Les Patrons Cuisiniers: twee nieuw, vier weg

Restaurant

Lars van Galen (’t Lansink, Hengelo) en Jos Grootscholten (Perceel, Capelle aan den IJssel) zijn maandag 2 februari tijdens het Jaardiner bij Bij Jef in Den Hoorn officieel welkom geheten als lid van Les Patrons Cuisiniers. Daartegenover staat het vertrek van Jacob Jan Boerma, Moshik Roth, Jannis Brevet en Mario Ridder, die zich volgens voorzitter Cees Helder ‘niet meer thuis voelen’ bij de restaurantvereniging.

Mutaties Les Patrons Cuisiniers: twee nieuw, vier weg

Traditiegetrouw zijn de nieuwe leden van restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers formeel geïntroduceerd tijdens het Jaardiner, dat maandag 2 februari plaatsvond bij Bij Jef, het sterrestaurant van Jef Schuur en Nadine Mögling in Den Hoorn op Texel.

Lars van Galen en Jos Grootscholten

Per 2015 zijn Lars van Galen, met Richard van den Hoeven eigenaar van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo, en Jos Grootscholten, met partner Sharon Tettero eigenaar van Perceel in Capelle aan den IJssel, aangesloten.

Beide patron-cuisiniers zijn in het bezit van een Michelinster.

Henk Savelberg

Henk Savelberg, met Savelberg hotel en restaurant in Voorburg al lid van de organisatie, treedt nu toe met zijn nieuwe eetgelegenheid in Thailand. ‘Daarmee gaan we internationaal’, grapt voorzitter Cees Helder.

Jacob Jan Boerma

Tegenover de nieuwe aanwinsten staat het vertrek van vier patrons.

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen), tweesterrenchefs Jannis Brevet (Inter Scaldes, Kruiningen) en Moshik Roth (&samhoud, Amsterdam) en Mario Ridder (Joelia by Mario, Rotterdam).

‘Ze voelen zich niet meer thuis bij Les Patrons Cuisiniers’, zo luidt de verklaring van Helder. ‘Vreselijk jammer, maar dit soort dingen gebeuren. Zo is onze vereniging ooit immers ook ontstaan.’

Soenil Bahadoer

Tijdens het Jaardiner op Texel werd Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen in het zonnetje gezet. Hij ontving vorig jaar november zijn tweede ster van Michelin.

‘En deze week gaat het nieuwe ledenboek van de vereniging in de verspreiding’, aldus Helder.

Reageer op dit artikel