Reactie Jonnie Boer op Lekker 2016 'blij'

Reactie Jonnie Boer op Lekker 2016 'blij'

'Ik ben er wel blij mee', zegt Jonnie Boer op zijn bekende nuchtere manier over het nieuws dat hij met De Librije de nieuwe lijstaanvoerder is van Lekker 2016. Librije's Zusje is de snelste stijger dit jaar, en klimt van plaats 50 naar 30, een stijging van 20 plaatsen.

Ook vorig jaar was Librije’s Zusje de grootste stijger. ‘Ik ben er heel blij mee hoor. Begrijp me niet verkeerd. Maar ben ik dan beter dan een ander? Als het om schaatsen gaat en je rijdt de snelste tijd, ben je het snelste en dus de beste. Maar met eten…’

Leuk je dag beginnen

'Ik weet niet of je dat zo kunt meten. Maar dit is wel leuk je dag beginnen… We staan met ons restaurant natuurlijk al heel lang, volgens mij al wel twintig jaar, in de top vijf. Vroeger, als je nummer 1 werd, stroomden de reserveringen binnen. Nu zitten de weekenden al maanden van te voren vol. Maar de dinsdagen en de woensdagen kunnen beter. Dat mag ook in ons nieuwe restaurant.'

Jonnie en Therese Boer kregen vanochtend vroeg een bericht over de nieuwe notering in de Lekker gids voor 2016 van Annelies Pijper. Er is geen officieel moment geweest. 

RTL Late Night

Pijper Media heeft de gehele top drie verzocht om vanavond naar de RTL Late Night  show van Umberto Tan te komen. Naast Jonnie en Therese gaat het om de nummer 2, Inter Scaldis van Jannis en Claudia Brevet (2) en Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van De Leest (3).

Bekijk hier de volledige ranglijst van Lekker 2016.