Ron Blaauw opent Indische Gastrobar in Ouderkerk: 'Rijsttafel 2.0'

Ron Blaauw opent Indische Gastrobar in Ouderkerk: 'Rijsttafel 2.0'

In Ouderkerk aan de Amstel opent sterchef Ron Blaauw een Indonesische Gastrobar. Het is de derde vestiging van het concept, het eerste buiten Amsterdam.

Ron Blaauw vertelt tegenover Misset over zijn nieuwe gastrobar, die half maart/begin april open moet gaan. 'Het concept zoals dat inmiddels bekend is, maar dan staat de rijsttafel centraal. Mijn inmiddels overleden schoonmoeder was Indisch en zij had nog prachtige, klassieke receptenboekjes, daar zijn  we ingedoken. We gaan er een 2.0-versie van maken, denk dan maar richting streedfood.' Agus Hermawan, voormalig chef bij Restaurant Ron Blaauw, zal de scepter in de keuken zwaaien. De nieuwe gastrobar komt aan de boorden van de Amstel, in het pand waar voorheen het bekende restaurant 't Deurtje zat. Dat ging onlangs, na 38 jaar dicht. 'Te weinig gasten', aldus Jeroen Ellermeijer in Het Parool.  Volgens Blaauw komt daar verandering in. 'Ik woon er nog steeds en ik draag Ouderkerk een warm hart toe. Het is inderdaad ingezakt, maar ik zie de potentie.'

Laagdrempelige kwaliteit

Ron Blaauw begon het concept Gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. De sterrenchef wilde kwalitatief hoogstaand eten bieden, maar laagdrempelig en tegen een vriendelijke prijs. Zo zag Rons Gastrobar het licht. En het sloeg aan. Een jaar na de opening beloonde Michelin het concept met één ster.

Gastrobar Oriental

Het succes kreeg een vervolg, want op 1 juni 2015 opende Blaauw Rons Gastrobar Oriental, aan de Kerkstraat in Amsterdam. Een soortgelijk concept als Ron Gastrobar, maar dan eentje waar de Chinese keuken centraal staat. 

The Fat Dog

Daarnaast startte Blaauw in 2014 ook al met The Fat Dog, een hotdog-concept, met ambachtelijke broodjes. Het eerste pand opende aan de Ruysdaelkade en ook daad ging succesvol van start.  Niet veel later zag een tweede -franchise- vestiging het licht, aan de hoofdstedelijke Gustav Mahlerlaan. 15 januari jongstleden opende in Nijmegen Bar Bistro Berlin, waar Blaauw 'huisadviseur' is.