Moshik Roth reageert op cijfers Quote: zaken gaan juist goed

Moshik Roth reageert op cijfers Quote: zaken gaan juist goed

Volgens cijfers die zakenblad Quote vorige week publiceerde zou tweesterrenrestaurant @samhoud places van Moshik Roth er financieel niet goed voor staan. Onzin, zegt Roth, de cijfers zijn oud en het gaat juist heel goed.

In de cijfers die Quote gebruikte, uit 2013, zit verrekend dat het restaurant in 2012 pas halverwege het jaar opende terwijl Brouwerskoklje in april dat jaar sloot. Ook zit de lening voor de complete verbouwing in de schuld.

‘Die lening van 2 miljoen is tot op 100.000 euro afbetaald’, zegt de Amsterdamse chef-kok. ‘Het gaat juist erg goed.’

Het beeld dat uit de door Quote gepubliceerde cijfers ontstaat, klopt volgens hem niet. Het restaurant loopt goed, en ook de tak &samhoud food loopt goed. Roths Tomeato serie, met burger, balletjes en andere vleesvervangers op basis van tomaat, is intussen verkrijgbaar bij Albert Heijn, Albert Heijn to go, Bagels&Beans en een aantal restaurants van cateraar Compass.

Eén bv

Ook is het lastig om cijfermatig over alleen het restaurant te spreken. In de boeken vallen restaurant &samhoud places en consultancybedrijf &samhoud van Salem Samhoud onder één bv. Het vermogen en schuld komt dus ook voor rekening van dat consultancybedrijf.

Roth ervaart de publicatie als schadelijk. ‘Ik wordt nu door leveranciers gebeld met de vraag of ik mijn rekeningen wel kan betalen. Het gaat hier wel om de reputatie van mij en mijn restaurant.’