Sterchef gaat koken in historische trein

Sterchef gaat koken in historische trein

Sterchef Lars van Galen van 't Lansink uit Hengelo gaat koken in de historische treinen van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo. Naast speciale ritten voor groepen gaat Lars van Galen vanaf maart ook elke eerste zaterdag van de maand zijn gerechten serveren in de wagons.

Gasten kunnen voor deze zaterdagen inschrijven voor een tafel in de trein. De eerste pop-up in de trein is op 5 maart en wordt herhaald tot en met oktober 2016 op de eerste zaterdag van de maand.

Lars van Galen: ‘Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze buitenhuis activiteiten. Gasten vragen ons vaak naar bijzondere plekken in Twente. Nou, dit is er één van. In december hebben we een eerste culinaire rit gemaakt met een groep gasten. Zeer geslaagd!’

Hij vervolgt: ‘De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties.’

Frank Vergeer van het museum: ‘Door de samenwerking met ’t Lansink zetten wij een nieuwe stap om bezoekers kennis te laten maken met onze organisatie. De eerste ritten met ’t Lansink waren een enorm succes. De groepen zijn erg verrast over de mogelijkheden. Op de eerste zaterdag van de maand maart zal ’t Lansink de wagons inrichten als pop-up restaurant, en kunnen gasten door middel van open inschrijving een tafel reserveren in de trein. Dit zullen we herhalen op de eerste zaterdagen van de maand tot en met oktober 2016.’