nieuws

Dennis Huwaë van &Samhoud Places (**) naar Daalder

Restaurant 1695

Dennis Huwaë die werkte als chef de cuisine bij &Samhoud Places (**), vertrekt naar restaurant Daalder aan de Lindengracht in Amsterdam. Daar wordt hij mede-eigenaar en chef.

Dennis Huwaë van &Samhoud Places (**) naar Daalder
Dennis Huwaë (l)

Dat meldt Het Parool donderdag. Dennis Huwaë werkte de afgelopen acht jaar naast topchef Moshik Roth. De afgelopen vier jaar in & Samhoud Places en daarvoor bij ’t Brouwerskolkje in Overveen. Huwaë noemt de overstap geen makkelijk keuze, ‘maar je moet toch een keer een grote jongen worden’. Huwaë leerde recent Frans van Dam, eigenaar van Daalder, kennen en had een goede klik met hem.

Emotie

Op zijn verrek bij &Samhoud Places werd emotioneel gereageerd. ‘Bij Samhoud zijn we gewoon een familie, als je zoveel met elkaar samenwerkt is het ook belangrijk dat je meer bent dan collega’s’, zegt hij tegen Het Parool.

De kok gaat de komende maand culinaire inspiratie opdoen in Azië. Per 1 november staan zijn gerechten op het vernieuwde menu van Daalder.