nieuws

‘Diervriendelijk vlees’ is ergste uitdrukking

Restaurant 584

De term ‘diervriendelijk vlees’ is de irritantste uitdrukking van 2016. Bijna een derde van de 22.000 deelnemers aan de verkiezing ‘Weg met dat woord’ stemde op het diervriendelijke vlees, als kreet die ze in 2017 niet meer willen horen. Dat heeft het Instituut voor Nederlandse Taal donderdag gemeld.

‘Diervriendelijk vlees’ is ergste uitdrukking

Veel inzenders laten weten dat ‘diervriendelijk vlees‘ niet bestaat. ,,Een dier doden is per definitie niet vriendelijk”, vinden ze. Nummer twee op de lijst van taalergernissen was ‘hun hebben’. Die kreet was drie op de tien deelnemers een doorn in het oog, gevolgd door ‘ik heb zoiets van’.

Vlaamse inzenders ergerden zich aan ‘groentjes’ , een verkleinwoord voor groente.

Vorig jaar won ‘me’ (als bezittelijk voornaamwoord in plaats van ‘mijn’) de titel van gruwelwoord van het jaar.

Reageer op dit artikel