Michelin 2017: Andrès Delpeut behoudt ster voor Bridges

Michelin 2017: Andrès Delpeut behoudt ster voor Bridges

Chef-kok Andrès Delpeut heeft de Michelinster voor Restaurant Bridges in hotel  Sofitel Legend The Grand in Amsterdam weten te behouden. Hij nam deze zomer de leiding van de keuken over van Bobby Rust die is gaan werken voor een ander project van Ron Blaauw.

‘Kan niet beter natuurlijk,’ reageert Delpeut als Misset Horeca belt. ‘I am back! Ik vond het toch heel spannend al heb ik erg mijn best gedaan me er niet al te druk over te maken. Als zo’n dag dan aanbreekt, gieren de zenuwen toch door je lijf. Ik werd er stil van. Heel gaaf, echt. Ook voor het hotel en de collega’s. We kunnen nu bouwen aan een mooie toekomst voor Bridges en dat gaat beter met dan zonder ster.’

Delpeut (44) was nog geen dertig jaar toen hij zijn eerste ster kreeg van Michelin bij restaurant De Roggebot. Ervaring met sterren heeft hij dus wel. ‘En het voelde ook goed bij Bridges. Dat zeker, maar je weet het pas zeker als Michelin het ook zegt.’

MEER MICHELIN-NIEUWS

La Rive

Geschrokken is Andrès Delpeut van het sterverlies voor La Rive. ‘Niet normaal. Soms weet je dat iemand teveel achteroverleunt, maar dat is bij Roger Rassin en zijn team echt niet het geval. Ik heb er twee weken geleden nog gegeten met een aantal chefs en het was subliem. Rassin is een sterrenkok in hart en nieren. Dit verdient hij niet.’

Andrès Delpeut

Voor zijn komst naar Bridges was Delpeut Executive Chef van Restaurant Anna en Brasserie Harkema in Amsterdam. Hij werkte eerder samen met Ron Blaauw toen hij culinair directeur was bij Brasserie Paardenburg.