nieuws

Nog steeds conflicten rondom Markthal Rotterdam

Restaurant 1822

De conflicten over de Markthal Rotterdam duren voort. Nu wil Provast, het bedrijf dat de Markthal in Rotterdam ontwikkelde, af van Klépierre, de huidige eigenaar van de hal. De ruzie tussen beide bedrijven is zo hoog opgelopen dat beide partijen inmiddels voor de rechter staan.

Nog steeds conflicten rondom Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam.

In de rechtbank zei directeur Hans de Jong van Provast dat als Klépierre nog langer zo doorgaat dat de Markthal over 5 jaar een tennishal zal zijn, zo tekende het Algemeen Dagblad tijdens de rechtszitting op.

Volgens Provast rekent Klépierre onder meer veel te hoge servicekosten. De eigenaar zet daarmee de toekomst van de Markthal op het spel, aldus de bedenker van de hal omdat daardoor steeds meer huurders afhaken. Provast wees in dat verband op de toenemende leegstand in de Markthal.

MEER OVER DE MARKTHAL IN ROTTERDAM:
NIEUWS, FOTO’S EN VIDEO’S 

Beide bedrijven liggen al sinds de oplevering van de Markthal met elkaar in de clinch. Volgens Klépierre vertoonde de hal ‘ernstige bouwkundige gebreken en was de klimaatbeheersing beroerd’. Dat laatste verwijt hoort de eigenaar ook uit mond van de huurders.

Deze zomer pleitten betrokken al voor ingrijpen van Burgemeester Aboutaleb omdat Klépierre de Markthal zou verwaarlozen. 

Reageer op dit artikel