nieuws

Brand restaurant Etenstijd Tilburg ontstaan in frietpan

Restaurant 2520

De brand die woensdagavond een groot buffetrestaurant in Tilburg volledig in de as legde, is ontstaan in een frituurpan in de keuken. De brandweer heeft dat donderdag gemeld.

Brand restaurant Etenstijd Tilburg ontstaan in frietpan
Restaurant Etenstijd, hier nog in volle glorie

Restaurant Etenstijd in Tilburg, een van de eerste all you can eat restaurants van Nederland, werd woensdag 5 april 2017 in de avond door brand verwoest. Personeel probeerde tevergeefs een brandende frietpan te blussen. Op het moment dat de brand uitbrak, waren 175 gasten in Etenstijd aanwezig. Alle gasten en personeelsleden wisten naar buiten te komen. Drie mensen hadden klachten omdat ze rook in ademden.

Niet meer te redden

De massaal uitgerukte brandweer kon het restaurant niet meer redden en liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Alleen de betonnen constructie van het pand is nog over.

Etenstijd zag het levenslicht in 2006, het huisvest aan de rand van het Leijpark en hanteerde het all you can eat-principe als een van de eerste in Nederland.

Supermarktondernemers Jan en Anita Meurs begonnen het concept in een eigen pand, later kreeg hun zoon Jan Meurs jr de leiding maar in 2013 verkocht de familie haar aandelen aan ondernemers die in Breda, Roermond, Rotterdam en Papendrecht vier sushi- en wokrestaurants hebben. Destijds bleef het vastgoed nog wel in handen van Anita.

Formule van Etenstijd Tilburg

Etenstijd was een eetgelegenheid waarbij voor een vaste uurprijs onbeperkt kon worden gegeten. De kaart was zeer uitgebreid en varieerde van kotelet tot krokodil. Vanaf de opening ontving Etenstijd 2500 gasten per week. ‘Met deze formule richten we ons op alle doelgroepen, van chic tot casual. Voor de echte wijnliefhebber hebben we bijvoorbeeld een fles Petrus voor 750 euro op de kaart staan’, aldus Meurs eerder tegen Misset Horeca. In de kelder van het pand bevond zich een speelruimte voor kinderen en ook buiten eten op het terras was mogelijk.

‘Bizar om te moeten aanschouwen’

Tegen regionale media zegt Jan Meurs junior ten tijde van de brand: ‘Het pand is nog steeds van mijn moeder. Het is bizar om dit zo te moeten aanschouwen. Hier hebben flink wat uurtjes werk ingezeten. Nu is het pand niet meer te redden. Ik heb geen idee hoe we verder moeten’, zegt Jan Meurs junior. Hij vervolgt: ‘We zijn in ieder geval opgelucht dat alle gasten en het personeel veilig het pand konden verlaten. Maar dat het pand zo erbij staat, heeft wel een impact op ons.’

>> Restaurant Etenstijd Tilburg verwoest door brand

>> Jan Meurs bespaart 200 ton op inkoop door beter onderhandelen met leveranciers.

Reageer op dit artikel